Welk werkblad moet ik nu kiezen op mijn keuken?

Een nieuw werkblad geeft de gehele keuken een frisse en andere uitstraling. Er bestaan werkbladen van allerlei verschillende materialen. Hieronder staan de eigenschappen van de mogelijke materialen ervan beschreven. Wellicht dat u hierdoor makkelijker uw keuze kunt bepalen. En vergeet bij het vervangen van het werkblad de spoelbak en kraan niet!

 

kst-blad

Kunststof als werkblad

Kunststof werkbladen zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. De keukenbladen zijn gemaakt van spaanplaat of multiplex en hebben een afwerklaag van kunststof.

Keukenbladen van spaanplaat zijn het goedkoopst en bestaan uit verlijmde houtvezels waarover een laag van hard kunststof is aangebracht.

Keukenbladen van multiplex zijn bijna hetzelfde maar bestaan uit multiplex, een houtsoort met andere eigenschappen dan spaanplaat.

Ook de bovenlaag van het werkblad kan uit verschillende materialen bestaan. Een kunststof keukenblad wordt vaak beplakt met decorpapier, waarna er een slijtlaag overheen wordt aangebracht. Deze slijtlaag is van kunststof (vandaar ‘kunststof aanrechtblad’) maar kan ook uit andere materialen bestaan.

De belangrijkste voordelen van een aanrechtblad van kunststof zijn:
De prijs; kunststof werkbladen zijn goedkoop. Bovendien zijn kunststof keukenbladen minder kwetsbaar dan een aanrechtblad van graniet of een composiet aanrechtblad.
Dankzij de materiaalsoorten is een kunststof aanrechtblad licht en in talloze soorten en kleuren verkrijgbaar. Ook is het aanrechtblad onderhoudsvriendelijk.

In tegenstelling tot andere soorten keukenbladen  is een aanrechtblad van kunststof niet poreus, dus waterdicht. Ook is het aanrechtblad vaak (niet altijd) kras bestendig.
Nog een laatste voordeel: je kunt aanrechtbladen van kunststof in alle mogelijke vormen, soorten en maten krijgen.

Kunststof aanrechtbladen kennen ook nadelen. De belangrijkste daarvan is dat ze niet hittebestendig zijn: hete pannen op het aanrechtblad resulteren in vlekken, verkleuringen, gesmolten bovenlagen en andere blijvende beschadigingen.
Een ander nadeel van een kunststof werkblad is dat hij niet een heel luxe uitstraling heeft. Wie daar niet om geeft, hoeft zich daar niets van aan te trekken. Af en toe komen we beschadigde keukenbladen tegen: een hard voorwerp kan snel zorgen voor deuken, krassen en beschadigde bovenlagen.

Wil je lang genieten van je kunststof aanrechtblad, dan geven we je hier wat tips. Je hoeft niet snel bang te zijn voor beschadigingen, maar voorkomen is beter dan genezen…

Gebruik voor hete pannen altijd een onderzetter
Snijd geen vlees of groenten op het aanrechtblad
Laat geen zware voorwerpen op het aanrechtblad vallen
Kit alle randen goed af: zo voorkom je dat er water in het hout terechtkomt, waardoor het aanrechtblad gaat rotten

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

composiet-blad

Composiet als werkblad

Oorsprong en verwerking van composiet

Composietsteen bestaat doorgaans voor ca. 95% uit kwartsiet.

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd. Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Aan de kwarts worden vervolgens kleurpigmenten en granietkorrels toegevoegd.

Deze samenstelling wordt in grote silo’s gedeponeerd en met zogenoemde omgekeerde stofzuigers door elkaar geblazen. Hierna loopt dit samen met 5% polyesterhars in een mal. Vervolgens wordt dit geheel onder hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal gevormd.

Na dit proces wordt de ruwe plaat op dikte gekalibreerd zodat deze over de totale plaat exact even dik is. Daarna worden deze platen geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand (ook wel antiqued, antiek, leatherlook, ‘gebrand’ genoemd), waardoor ze een meer of minder glanzende of antiekachtige uitstraling krijgen totdat ze het gewenste oppervlak hebben.

Kleur en structuur met kleine verschillen

Aangezien het bovenstaande een zwaar en natuurlijk mengsel betreft, waarin kleur opeenhopingen plaats kunnen vinden, is het niet mogelijk een vaste kleur en structuur te garanderen.
Het is immers tijdens het mengproces niet mogelijk om te beïnvloeden waar ieder korreltje exact valt!

Daarom dan ook ons advies om, net als bij andere natuursteenproducten, alle benodigde materialen in 1 keer te bestellen.

Het achteraf bijbestellen van achterwanden, tafelbladen en dergelijke kan immers een kleur- of nuanceverschil opleveren.

Voorbeelden verschillende afwerkingen composiet

Zoals aangegeven heeft u keuze uit diverse varianten zoals: gepolijst (glanzend), mat (gezoet) en anticato (antiek/gebrand) composiet.
Ook zijn de bladen verkrijgbaar in verschillende diktes, en randafwerkingen, zie randafwerking voor meer informatie.

Gepolijst: Ook bekend als “glimmend” of “glanzend”
Mat: Ook bekend als “gezoet”
Anticato: Ook bekend als “antiek” of “gebrand”

Eigenschappen composiet werkbladen

natuurlijk van uitstraling
kras bestendiger dan veel andere bladen (zie onderhoud)
homogeen dus hygiënisch, omdat voedselresten zich niet in poriën kunnen ophopen
hittebestendig (zie onderhoud)
gekleurd in vele graniettinten maar ook in andere kleuren
onderhoudsarm
zeer makkelijk in het gebruik

Goed om te weten:

Zoals bij natuursteen kan ook het oppervlak van composietsteen incidenteel kleine putjes of concentraties van mineralen of pigmenten vertonen; dit is inherent aan het materiaal en heeft geen nadelige invloed op de eigenschappen ervan.

Bladen met spiegeltjes vertonen al bij aflevering kleine putjes, gaatjes en/of oppervlakte krasjes, als gevolg van die stukjes spiegel die worden toegevoegd om een mooie schittering te verkrijgen.
De gezoete uitvoeringen zijn weer gevoeliger voor vlekken, en zullen snel spatten en vingerafdrukken vertonen.

Door omgevingskleuren en lichtinval kan het matte oppervlak van vooral de donkere (zwarte) bladen eruit gaan zien alsof het niet overal gelijk van tint is.
Bij de lichte en meer gemêleerde tinten wordt er nauwelijks hinder van ondervonden.
Overigens vallen al deze – te verwachten – oneffenheden niet onder de garantie.

Onderhoud composiet werkbladen

Het composietstenen blad is nagenoeg onderhoudsvrij. 

Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vuilaanhechting kunt u een van de gebruikelijke, zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen (allesreiniger) gebruiken. Let op dat deze niet zuurhoudend zijn! Is het blad sterker vervuild, dan kunt u als volgt te werk gaan:

  1. Om het blad vetvrij te maken kunt u (blauwe) Glassex gebruiken. Wrijf de plekken wel direct op met bijvoorbeeld keukenpapier of een schone, droge doek. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met de grove (groene) kant van een nylon schuursponsje en een niet-agressief, vloeibaar schuurmiddel zoals Cif cream (zonder citroen of andere zuurhoudende middelen). Spoel de plekken vervolgens na met water en droog ze met een schone doek.
  2. Een gezoet blad (Leather Touch®) of een gebrand blad heeft een andere bewerking ondergaan dan een gepolijst blad, en heeft dan ook andere eigenschappen. De kleur van het bladoppervlak kan bijvoorbeeld minder egaal tonen. En u zult sneller vingerafdrukken en vetvlekken zien. Op dergelijke plekken kunt u een beetje blauwe Glassex sprayen. Wrijf de plekken direct op met bijvoorbeeld keukenpapier of een schone, droge doek.

 

graniet-bladGraniet als werkblad

Oorsprong en verwerking van graniet

Graniet is een stollingsgesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd bij het ondergronds stollen van magma.

Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen die graniet bevatten bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen.

Als graniet wordt blootgesteld aan zeer hoge drukken en temperaturen, verandert het in gneis, een metamorf gesteente.
Eén en dezelfde granietsoort wordt in verschillende groeven gewonnen en zelfs binnen één groeve kunnen zich nog grote verschillen voordoen.
Zo heeft elke plaat graniet zijn eigen uiterlijk en is geen keukenblad gelijk qua kleur en structuur.

Na in blokken van circa 30 ton uit het rots massief te zijn gehakt, worden de rotsblokken getransporteerd naar een steenhouwerij, waar het graniet wordt gezaagd tot 20 of 30 mm dikke platen van circa 2800 x 1300 mm.
Deze ruwe platen worden vervolgens geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand, waardoor ze een meer of minder glanzende of antiekachtige uitstraling krijgen totdat ze het gewenste oppervlak hebben.

Gebruik en varianten

Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in sierbestrating of in interieurs. Bekend zijn aanrechtbladen van graniet, niet te verwarren met het kunstmatige granito, dat veel in aanrechten en douchebakken in de jaren 50 werd gebruikt.
Aangezien graniet 100% natuursteen is zal ieder aanrechtblad een eigen unieke kleur en uitstraling hebben.

Er zijn dus vele soorten en kleuren te krijgen en bij ons vindt u de meest verkochte kleuren graniet.
Het merendeel van de granietsoorten is relatief grof van structuur. U moet er daarom rekening mee houden dat natuursteen, zeker bij strijklicht, oppervlakteputjes zal tonen. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product.

Voorbeelden verschillende afwerkingen graniet

U heeft keuze uit diverse varianten zoals: gepolijst (glanzend), mat (gezoet) en anticato (antiek/gebrand) graniet. Ook zijn de bladen verkrijgbaar in verschillende diktes, en randafwerkingen.

Gepolijst: Ook bekend als “glimmend” of “glanzend”
Mat: Ook bekend als “gezoet”
Anticato: Ook bekend als “antiek” of “gebrand”

 

Eigenschappen granieten werkbladen

uniek (geen blad is hetzelfde)
robuust, expressief en tijdloos van uiterlijk
duurzaam
krasbestendig (zie onderhoud)
hittebestendig (zie onderhoud)
bestand tegen zuren en tal van (ook niet-)huishoudelijke chemicaliën

Kans op vlekken indien graniet niet gepolijst

Het zoeten geeft granieten bladen een zogenoemde matte afwerking, waardoor ze een authentieke uitstraling krijgen. Door het zoeten blijft echter de structuur meer open, en worden de kleuren en structuren ook minder benadrukt dan door het polijsten.
Voor gebrande (antieke) bladen geldt iets soortgelijks. Bladen in de gezoete en gebrande varianten hebben een groter vocht opnemend vermogen dan de gepolijste bladen, waardoor de kans op vlekken ook groter is. (Vlekken vallen niet onder de garantie bij deze bladen!)

Onderhoud granieten werkbladen

Hoewel graniet redelijk hittebestendig is, zult u altijd onderzetters moeten gebruiken voor pannen die direct van de kookplaat komen. Die kunnen namelijk een temperatuur hebben tussen de 350 ºC en 400 ºC! De thermoshock zou zelfs het stenen blad kunnen aantasten.
Wees ook voorzichtig met hete apparaten; vaak zijn ze heter dan u verwacht.

Al is graniet een hard materiaal, werk standaard met snijplanken en nooit rechtstreeks op het blad.
U voorkomt daarmee krasvorming en de kans dat uw messen bot worden!
Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen; ze zullen intrekken, vooral in de gezoete en antieke varianten.
Een granieten keukenblad is puur natuur. Het robuuste materiaal is niet alleen bijzonder expressief maar ook vrijwel onverwoestbaar.
Dit blad is dan ook vooral geschikt voor de keuken.

Wrijft u de eerste 24 uur niet over de naden, om de gebruikte kit goed te laten drogen.

Maakt u ook het blad vóór ingebruikname eerst grondig schoon met een zacht huishoudelijk schoonmaakmiddel (allesreiniger) en behandel het daarna met een impregneermiddel, (Zie voor overige informatie de gebruiksaanwijzing van het impregneermiddel).

Graniet vraagt meer zorg dan bijvoorbeeld kunststof, maar het is uw aandacht waard! 

Als u uw blad op de juiste manier onderhoudt, kunt u er jarenlang van genieten:

  1. Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vuilaanhechting kunt u een van de gebruikelijke, zachte huishoudelijke schoonmaak- middelen (allesreiniger) gebruiken. Let op dat deze niet zuurhoudend zijn!
  2. Om het blad lang mooi te houden, zult u het regelmatig moeten behandelen met een impregneermiddel. Graniet is namelijk van zichzelf poreus, waardoor vocht en vuil snel intrekken. Vooral bij de antieke en gezoete varianten is dat het geval. Door uw blad te impregneren, dicht u de poriën, zodat uw blad beter beschermd is.
  3. Hardnekkige vlekken, ingetrokken plekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met rode Glassex. U sprayt het middel op de plek, laat het even intrekken en neemt het vervolgens af met keukenpapier. Deze behandeling herhaalt u totdat de vlek verdwenen is. Daarna zult u het blad wel direct moeten behandelen met een impregneermiddel!
  4. Vanwege het matte oppervlak zult u op een gezoet of antiek granieten blad sneller vetvlekken en vingerafdrukken zien. Op dergelijke plekken kunt u echter een beetje blauwe Glassex sprayen. Wrijf de plekken direct op met bijvoorbeeld keukenpapier of een schone, droge doek.

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

beton-blad

Beton als werkblad

Geen enkel blad oogt zo industrieel en robuust als dat van beton. Wij hebben een toeleverancier gevonden welke een ultra lichte uitvoering van beton maakt. Dit beton is vervaardigd van echt, met glasvezel versterkt, beton, en vertoont dan ook alle kenmerken daarvan.

Maar het Beton is zo’n 60-80% lichter dan standaardbeton! Het kan zelfs drijven op water. Toch is het minstens zo robuust en onverwoestbaar. Door zijn koele, strakke uiterlijk past deze massieve blikvanger in nagenoeg ieder designontwerp. De speciale coating die de karakteristieke uitstraling van beton versterkt en bescherming biedt beschermt tegen vlekken, en is repareerbaar. Ideaal voor uw keukenblad, dus!

Tijdens het uitharden van het betonsteen kunnen haarscheurtjes en/of craquelé en kleine luchtbelletjes ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en heeft geen nadelige consequenties voor de constructieve waarde van het beton.

De kleur van het betonsteen oppervlak bestaat uit een schakering van kleuren. De gekozen kleur is daarom altijd indicatief, de kleur is vooraf niet exact te voorspellen. Echter het monter is een redelijke impressie van het eindproduct. Bovendien kan tint-, kleurverschil en enig structuurverschil ontstaan tijdens het productieproces, bijvoorbeeld daar waar luchtbelletjes zijn dichtgemaakt of het oppervlak is bijgewerkt.

Betonsteen vertoond tijdens het uitharden enige krimp, bovendien ontstaat bij temperatuurverschil uitzetting en krimp. Hoewel deze verschillen niet groot zijn dienen toch enkele millimeters tolerantie aangehouden te worden.

Advies voor een lange levensduur van dit Beton; leef de volgende voorschriften na:

Gebruik geen schuursponsje of ander schurend materiaal.
Verplaats voorwerpen door ze op te tillen, schuiven kan krasjes en slijtage veroorzaken.
Gebruik een snijplank.
Voorkom het morsen van oplosmiddelen.
Plaats geen hete pannen op het werkblad, gebruik een onderzetter.
Apparaten die stoom produceren kunnen de coating beschadigen.

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

beton-blad

Beton-Cire als werkblad

Beton-Cire heeft een zeer eigentijdse industriële uitstraling. Het betreft een afwerking van een dunne laag beton op veelal een drager van watervast multiplex.

Net als Belgisch hardsteen is het echter van alle werkbladen de minst geschikte en vergt de meeste aandacht in gebruik. Vooral dient met te letten op het gebruik van zuren en hoge temperaturen. Wij hebben dan ook besloten om Beton-cire (in tegenstelling tot Beton) niet op te nemen in ons assortiment.

 

 

 

keramiek-blad

Keramiek als werkblad

Met veel enthousiasme is het keramiek werkblad onthaald door zowel ons keukenspecialisten als u de consument. Dat komt door de eigenschappen van het keramiek werkblad. Hieronder vindt u alle voor- en nadelen.

Om te beginnen heeft een keramiek werkblad esthetische voordelen. Keramiek heeft de allure van natuursteen, oogt stoer en natuurlijk en is makkelijk met andere materialen en soorten randafwerking te combineren. De kleuren van een keramiek werkblad komen altijd mooi uit. Bovendien is elk keramiek werkblad 100 procent kleurvast.

Verder heeft een keramiek werkblad veel praktische voordelen. Het materiaal is hard; harder dan graniet zelfs. De spoelbak kan in een keramiek werkblad vrijwel naadloos worden geïntegreerd, hetgeen de hygiëne ten goede komt. Datzelfde geldt voor de hoge vlekbestendigheid van een keramiek werkblad.

Keramiek is onderhoudsarm en blijft mooi, dankzij de krasbestendigheid en watervastheid. Doordat het materiaal niet poreus is, tast vocht het niet aan en trekken voedselresten er niet in.

Een zeer befaamde eigenschap van een keramiek werkblad is de hittebestendigheid. Schalen kunnen vanuit de oven rechtstreeks op het keramiek geplaatst worden, tot een temperatuur van ca. 450 graden Celsius!

Heeft dit blad alleen maar voordelen? Nee uiteraard zijn er ook nadelen.

Een keramiek werkblad is gevoelig voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Als er bijtende stoffen op terecht komen, is het zaak die zo snel mogelijk te verwijderen om blijvende schade te voorkomen.
Verder is het handig om te weten dat een keramiek werkblad minder goed bestand is tegen puntbelasting. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op het keramiek, kunnen dus schade veroorzaken (schilfers).

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

hout-blad

Hout als werkblad

Houten aanrechtbladen worden het meest gebruikt door bezitters van een strakke designkeuken maar toepassing in een landelijke keuken is ook prima mogelijk. Dankzij de vele massieve houtsoorten die we kennen, kun je dus voor iedere omgeving wel een geschikt aanrechtblad vinden. Bovendien heb je dankzij de unieke nerf structuur altijd een uniek keukenblad!

Een ander belangrijk voordeel van houten aanrechtbladen is de tijdloosheid: hout is altijd te combineren en vergaat niet. Een houten aanrechtblad kan dus vele jaren mee.
Voor de ecolezers onder ons: houten aanrechtbladen worden gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Met een houten aanrechtblad zit je dus goed.

Heel belangrijk is dat hout (nog) in grote voorraden beschikbaar is en dat het eenvoudig bewerkt kan worden. Daardoor kunnen praktisch al je wensen en eisen gerealiseerd worden.
Hout is een natuurproduct en dat heeft een paar belangrijke nadelen wanneer je kiest voor een houten keukenblad. Allereerst is hout gevoelig voor vocht en warmte. Dat betekent dat hout kan rekken en krimpen in de zomer en winter. Grote temperatuurverschillen in je keuken kunnen de kwaliteit van het aanrechtblad aantasten. Omdat houten aanrechtbladen vaak niet uit één stuk worden geproduceerd, kan het probleem meevallen. Het is echter niet ondenkbeeldig dat je houten aanrechtblad toch wat problemen in je keuken veroorzaakt.

Daarnaast is een houten keukenblad niet waterdicht en wel krasgevoelig. Je kunt dus niet zomaar een vochtige doek of plasje water op je werkblad laten liggen. En voor het snijden van uien en andere gerechten heb je toch echt een houten snijplank nodig.
Een laatste nadeel: houten aanrechtbladen zijn onderhoudsintensief. Om ze in goede staat te houden, dienen ze bijna iedere maand geolied te worden. Heb je dat er voor over en ruim je watervlekken onmiddellijk op? Dan is een houten werkblad een goede keuze die bij veel mensen voor open monden zal zorgen!

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

marmer-bladMarmer en hardsteen

Mooi maar enorm kwetsbaar. Het materiaal is sterk poreus en kan niet goed tegen (fruit)zuren en chemische schoonmaakmiddelen. Daarnaast is natuursteen nogal prijzig.

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

 

 

 

terrazzo-blad

Terrazzo als werkblad

Een aanrechtblad van terrazzo is gemaakt van natuursteen. Het aanrechtblad bevat een mix van marmer- en granietkorrels, die wordt vermengd met glas en kleurpigmenten. Afhankelijk van de mengverhoudingen krijg je verschillende aanrechtbladen met elk hun eigen kleur en uitstraling. Natuurlijk moet het geheel wel hechten. Daarom wordt cement gebruikt om terrazzo bij elkaar te houden.

Terrazzo is dus voor een groot deel een natuurlijk materiaal, maar tegelijkertijd is het veel bewerkelijker. Daardoor kun je terrazzo aanrechtblad voor een groot deel naar wens kiezen.

Een terrazzo aanrechtblad heeft een luxe uitstraling. Veel mensen zullen het aanrechtblad op het eerste gezicht vergelijken met een aanrechtblad van graniet of composiet.
Een terrazzo aanrechtblad is, zoals we schreven, voor een groot deel gemaakt van een natuursteen. Daardoor oogt hij chique en duurzaam. Dankzij de combinatie van glas en kleurpigmenten, kan hij bovendien naar wens worden gemaakt. Je kunt dus altijd een aanrechtblad kiezen dat past bij je keuken. Het productieproces garandeert ook meer dat je echt krijgt wat je kiest in de showroom. Dat moet je bij graniet maar afwachten.

Dankzij de aanwezigheid van marmer, graniet en glas is het aanrechtblad heel krasvast. Bovendien is het terrazzo aanrechtblad daardoor ook hittebestendig. Je moet wel, net als bij een aanrechtblad van graniet, oppassen met hete producten: daardoor kunnen wel verkleuringen en andere beschadigingen optreden.

Terrazzo aanrechtbladen worden na afloop geïmpregneerd omdat ze anders te poreus zijn. Dat vraagt ook wat onderhoud, want soms moet je de laag weer herstellen. Dankzij de laag is het aanrechtblad echter bestand tegen vocht, maar ook hier geldt hetzelfde als voor granietbladen: laat vocht niet te lang liggen, want dat kan je terrazzo aanrechtblad onherstelbaar beschadigen.
Een terrazzo aanrechtblad is vaak dik. Daardoor lijkt het een massief en zwaar product, maar hij is vanbinnen hol en daardoor niet veel zwaarder dan veel aanrechtbladen.

Zoals de meeste aanrechtbladen moet je ook een terrazzo aanrechtblad wel onderhouden. Dat komt er in de praktijk op neer dat je geen hete pannen op het blad zet en dat je vloeistoffen zo snel mogelijk op dept, zodat er geen vlekken of verkleuringen ontstaan.
Door een terrazzo aanrechtblad elke drie maanden in de was te zetten, zorg je bovendien dat hij watervast blijft.
Gebruik geen schuurmiddelen en bijtende schoonmaakmiddelen, want daardoor raakt je terrazzo aanrechtblad onherstelbaar beschadigd.

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl

 

spoelbak

Heb je het aanrechtblad vervangen, dan mag ook een nieuwe spoelbak niet ontbreken. Denk bij de keuze van een spoelbak vooral praktisch. Hij moet tegen een stootje kunnen en groot genoeg zijn om je schalen en pannen goed in te kunnen afwas­sen. Het meest gebruikte materiaal – en een goedkope optie – is rvs.

 

 

 

 

 

venusOok bij de keuze van een nieuwe kraan is praktisch denken het advies. Wil je regelmatig een emmer bij de keukenkraan vullen, dan is een kraan met een hoge uitloop een must. Ook handig: een kraan met een uittrekbare uitloop waarmee je een groot oppervlak kunt bereiken. Voor het wassen van groenten kan een douchekop op de kraan prettig zijn; en een eengreepsmengkraan is makkelijker te bedienen dan een mengkraan met twee knoppen.

Zo veel mogelijk ruimte op je werkblad houden? De Quooker. Een 3 in 1 versie of als extra kraantje bij je spoelbak waaruit je kokend water kunt tappen.

Benieuwd wat uw nieuwe werkblad inclusief spoelbak, kraan en montage gaat kosten? Neem gerust contact met ons op via info@altechklussen.nl